Marc de Hond

Marc de Hond

Over geluk en tegenslag

08 november 2017
 

Datum08 november 2017

Tijd19.30 uur

LocatieStenden Hogeschool

Entreeprijs7,50 euro

Plaatsen nog beschikbaar132

Omschrijving

Wat is geluk? Zijn Emmenaren toch gelukkig, ondanks het feit dat je ze soms hoort klagen? Brengen scherven geluk? Maakt geld gelukkig? Kun je gelukkig zijn ondanks lichamelijke beperkingen? Hoe doe je dat eigenlijk: gelukkig zijn? En hoe ga je om met tegenslagen? Dat zijn onderwerpen waarover Marc de Hond spreekt. Hij zal dat doen vanuit zijn eigen levenservaringen en met een gezonde dosis humor en verrassende inzichten.

Door een medische misser hield De Hond een dwarslaesie over aan een operatie aan een tumor in zijn rug. Het was een aangrijpende gebeurtenis voor een succesvolle jongen. Sindsdien is zijn leven op alle fronten veranderd.

Hoe verwerk je de fysieke, mentale en sociale gevolgen van een ernstige handicap? Een grenzeloos optimisme heeft er voor gezorgd dat Marc de Hond zijn leven weer heeft kunnen opbouwen. Hier schreef Marc in 2008 het boek KRACHTover.  Marc heeft een positieve draai aan zijn leven kunnen geven en is momenteel erg actief. Hij presenteert de Rekenkamer voor de KRO en heeft een eigen theatershow: De LULverhalen. Hij is actief in een rolstoelbasketbalteam en hij geeft lezingen in het hele land. Doorzettingsvermogen en hoe om te gaan met verlies zijn de kernbegrippen in zijn lezingen.

Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan Marc. Vooraf en tussendoor en na afloop treedt het Smartlappenkoor Heerlijk Leed op met liederen rond het thema geluk.

 

(Foto rechts: Roel Wijnants)

Aanmelden >
Marc de Hond