Afbeelding bij het artikel Amerika versus China!

10 apr

19.30

Amerika versus China!

Stenden
8,- p.p.
Bestel Tickets

Een battle om de wereldhegemonie

Sprekers: Mr. Dr. Frans Verhagen, journalist en publicist, en Henk Schulte Nordholt, sinoloog en publicist. 

Wat is het machtigste land ter wereld? Welk land leidt nu of straks de dans om de wereldhegemonie? Amerika probeert haar leidende rol te handhaven, maar China staat klaar om die rol over te nemen. Een Amerikadeskundige en een Chinadeskundige delen hun kennis met de bezoekers van Kenniscafé. Ze duiden het heden en schouwen de toekomst als ze ingaan op de kansen en de bedreigingen.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, waarschuwt dat de wereld waarin afspraken worden gemaakt over handel, kennis en technologie wankelt.

De technologische voorsprong van Amerika staat onder druk. Incidenten voeden de twijfel over de rol van Amerika op het wereldtoneel. Grote bedrijven lopen het risico financiële en reputatieschade te leiden door hoge importheffingen, sancties en cyberaanvallen. China maakt kans om dit spel te winnen, maar Amerika wil haar voorsprong niet verliezen.

Wat betekent dit voor Europa, Nederland en onze regio? De handelsoorlog maakt iedereen nerveus. Hoe kan een bedrijf anticiperen op deze ontwikkeling en wat betekent het voor de werkgelegenheid? De mondiale politiek en economie in Emmen verklaard.

Henk Schulte Nordholt is al meer dan 30 jaar actief betrokken bij China. Na zijn studie Sinologie in Leiden had hij een zakelijke carrière in China. Hij is actief als schrijver en spreker over China en zijn speciale expertise betreft geschiedenis, cultuur, economie en financiën. 

Frans Verhagen houdt zich vooral bezig met de Verenigde Staten en met de Nederlandse politiek/sociale ordening. Hij heeft meerdere boeken geschreven over Amerika, schrijft artikelen en geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over Amerikaanse politiek.

Bestel Tickets

Al een ticket besteld?

Dan kun je hier je gegevens aanpassen. Je kan daar o.a. je ticket, het aantal deelnemers of je contactgegevens veranderen.

Voor een vaste prijs beleef je:

een inspirerend avondje uit

met vooraf koffie & thee

en een hapje en drankje achteraf