Afbeelding bij het artikel Architectuur door Mark Hemel

09 nov

19.30

Architectuur door Mark Hemel

Stenden
8,- p.p.
Bestel Tickets

De 600 meter hoge Canton Tower in Guangzhou

Ir. Mark Hemel is een Nederlands architect. Samen met Barbera Kuit richtte hij in 1998 het architectenbureau Information Based Architecture (IBA)op. Hemel is vooral bekend geworden door zijn ontwerp van de Canton Tower in Guangzhou in China. In 2004 won IBA de internationale prijsvraag voor dit ontwerp. De bouw begon in 2007 en het gebouw werd in 2010 geopend. 

De toren heeft 37 verdiepingen en 2 kelderverdiepingen. Op een hoogte van 170 meter begint de “Skywalk”, een spiraalvormige trap in de open lucht die omhoog gaat tot 200 meter. Een overdekte publieke sterrenwacht ligt 449 m boven de grond. Daar weer boven op 488 meter ligt ’s werelds grootste en hoogste openlucht observatiedek. De toren licht op door zevenduizend ledlampen. 

Mark Hemel zal een lezing geven over deze 600 meter hoge toren. Ontwerp, technieken tot en met de realisatie staan centraal in zijn verhaal. Ir. Mark Hemel (Emmen 1966) is directeur van Information Based Architecture, met kantoren in Amsterdam en Guangzhou. Hij heeft acht jaar les gegeven aan de Architectural Association in London, aan de Hong Kong University, de Chinese University of Hong Kong, in Göteborg Sweden en aan de TU Delft en Eindhoven in het Environment & Energy Program. Mark Hemel.  

Voor een vaste prijs beleef je:

een inspirerend avondje uit

met vooraf koffie & thee

en een hapje en drankje achteraf