Afbeelding bij het artikel Healthy Ageing

14 nov

19.30

Healthy Ageing

Stenden
8,- p.p.
Bestel Tickets

Gezond ouder worden

Spreker Dr. David van Bodegom

Gezond oud worden, wie wil dat niet? Op deze avond staat het thema gezond oud worden oftewel Healthy Ageing centraal. Gastspreker is dr. David van Bodegom van de Leyden Academy.  Hij is opgeleid als arts en historicus en werkt als verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. 

David van Bodegom is ook universitair docent bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC, en begeleidt verschillende promovendi. De onderzoeken gaan over onderwerpen als gezond en vitaal verouderen, peer coaching, veroudering in internationaal perspectief, demografie van onze stijgende levensverwachting en de kosten van ouderenzorg.

Tijdens zijn studie geneeskunde aan Universiteit Leiden raakte Van Bodegom gefascineerd door het verouderingsproces. Met hem heeft het Kenniscafé een wetenschapper gevonden die het thema Healthy Ageing als aandachtsgebied heeft en zijn kennis met ons wil delen. Met hem gaan wij op zoek naar de antwoorden op vragen zoals:

       Wat betekent oud worden zonder het te zijn?

       Hoe maakt onze omgeving ons oud?

       Oud worden in de praktijk: laat de omgeving het werk doen!

       Hoe bestrijden we (ouderdoms)kwalen met een gezonde levensstijl?   

       Hoe zorgen we er voor dat mensen doorgaan met bewegen en gezond eten.

Naast de inleiding door de heer van Bodegom worden interessante voorbeelden van (ook locale) projecten op het gebied van healthy ageing getoond en besproken.

Bestel Tickets

Voor een vaste prijs beleef je:

een inspirerend avondje uit

met vooraf koffie & thee

en een hapje en drankje achteraf